Dit wist je misschien niet van Bloglovin

Dit wist je misschien niet van Bloglovin

Als blogger is Bloglovin de perfecte site  om je artikels te delen en andere bloggers te volgen en te kennen. Maar Dit wist je misschien niet van Bloglovin. Als je andere bloggers volgt wordt je zo op de hoogte gehouden van hun nieuwe artikels en kom je ook weer nieuwe bloggers tegen. Ik zit niet zo veel op bloglovin zelf, 1 keer op een dag bekijk ik alle nieuwe artikels en reageer ik op hun website. Ideaal voor bloggers en volgers die eventueel geen blog hebben maar wel alles willen volgen. Maar Bloglovin heeft 1 nadeel. Een nadeel waar ik via Lovelowbudget.nl achter kwam terwijl ik dacht dat ik alles wist in het blogwereldje.

Dit wist je misschien niet van Bloglovin

Waar heb ik het dus over. Als je via bloglovin op een blog komt daalt je statistieken. En dat is juist wat je als blogger niet wilt. Nu zegt dat niets over je blog en de kwaliteit er van maar veel bedrijven, webshops en PR-bureaus vragen naar de cijfers en als je blog via bloglovin wordt bekeken worden deze cijfers niet meegeteld. Je statistieken komen lager uit. Dit willen we niet.

Op bloglovin kun je zonder op de website te komen het artikele lezen. Je zou een “read more” plugin kunnen installeren zodat men op die manier niet het hele artikelen lezen. Als ze het hele artikelen lezen moeten ze dus op “read more” klikken en zien dan het hele artikelen. Maar dit wordt ook niet meegeteld in de statistieken.

Als je via bloglovin op “read more” klikt dan krijg je niet het URL https://laylacelik.nl//dit-wist-je-misschien-niet-van-bloglovin maar een andere link waarin Bloglovin in zit verwerkt. Op die manier mis je net die extra cijfertjes voor je statistieken. En als je een beginnende blogger bent kun je die cijfertjes juist net gebruiken. Een blogger kan daar niets aan doen maar als je Bloglovin hebt kun je het heel makkelijk oplossen!

Wanneer je naar Bloglovin’ gaat en op jouw fotootje rechts boven in de balk gaat staan krijg je een rijtje van opties die je aan kan klikken. Zo ook de optie “settings”. Wanneer je door de settings heen scrolt zie je twee opties staan:

0 I want links to open in the Bloglovin’ frame (this will enable you to use next and like while you are reading a post)
0 I don’t want the frame

Dit wist je misschien niet van Bloglovin
Ik had eerst de eerste optie geselecteerd en ik denk jij ook. Zo kun je heel makkelijk artikelen liken en blogs volgen. Maar als je die optie kiest ziet het er zo uit:

Dit wist je misschien niet van Bloglovin

Wanneer je de onderste optie (I don’t want the frame) selecteert ziet dit er anders uit. Wanneer ik dan op een artikel klik wat ik heb geschreven ziet het er als volgt uit:

Dit wist je misschien niet van Bloglovin

Als je naar de URL van de screenshots kijkt zie je heel wat verschil. Bij de ene staat www.bloglovin.com/….. en bij het onderste screenshot staat mijn blog naam. www.lanitanl.nl.nl/…..

Ik heb voor de 2e optie gekozen omdat ik ook meegeteld wilt worden in de statistieken van de bloggers die ik volg. Zij doen hun best om mij te amuseren en verdienen toch wat terug. Dus wanneer ik via bloglovin op een artikel klik kom ik gelijk terecht op een blog en niet die van Bloglovin.

Ben je een blogger en gebruik je ook Bloglovin. Stel dit dan ook in want ik wil jouw ook mee tellen in mijn statistieken. Deel dit bericht, like het bericht en schrijf er eventueel over net zoals ik, met een verwijzing naar Lovelowbudget.nl want ik heb het via haar.

RelatedPost

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge