Nieuwe lens; TAMRON 18-200mm F/3.5-6.3 DI II Canon

TAMRON 18-200

Je leest het goed! Ik heb een nieuwe lens; de Tamron 18-200mm f/3.5-6.3 Di II VC Canon. Een mond vol maar dan heb je ook wat. Dit mooie beauty heb ik aan mijn camera stash toegevoegd en een aan aantal weken de lens te hebben uitgeprobeerd zal ik je precies vertellen waarom ik deze lens heb aangeschaft en wat je er allemaal mee kunt doen. Ben je opzoek naar een budget telelens lees dan snel verder.

TAMRON 18-200

De Tamron 18-200mm f/3.5-6.3 Di II VC heeft een groot zoombereik en weegt slecht 400 gram. De lens is uitgerust met LD glaselementen wat zorgt voor minder chromatische aberratie. De optische zoom van 11.1 en de minimale focusafstand van 49 cm maakt deze lens bijzonder geschikt voor groepsfoto’s, landschappen, portretten en close-ups. De automatische scherpstelling is snel en stil en het VC-beeldstabilisatiesysteem zorgt ervoor dat bewegingsonscherpte voorkomen wordt. Dit objectief is geschikt voor Canon DSLR-camera’s met APS-C formaat – Bron

Vorig jaar kocht ik een nieuwe camera en lens en sinds vorige maand hoort deze lens bij de camera familie. Ik ben dol op mijn Canon EF 50mm f/1.8 STM. Maar heel onhandig voor foto’s van je familie, gebouwen en landschappen. Ik was in Augustus in Parijs en met mijn 50mm lens was dit geen goed idee. Gebouwen en landschappen die ik in zijn geheel op de foto wilde schieten lukte niet altijd en dan mis je een telelens zoals deze. Familie foto’s idem dito. Op een verjaardag willen we niet lang doen over de juiste positie voor een foto. Daar hebben we geen tijd voor.

Ik wilde graag een lens voor de dood normale simpele foto’s zonder dat ik eerst een half uur bezig ben voor een shot en waar mee ik kan in- en uitzoomen. Ik koos voor deze lens. Waarom ging ik niet voor de Canon EF-S 18-200mm? Aangezien ik een Canon camera heb en een Canon lover ben geworden. Ik vond de prijs voor deze hobby fotograaf beetje aan de hoge kant en stel dat ik de lens toch niet is wat ik er van had verwacht dan zit ik met een lens. Er zit wel een verschil in van 200 euro.

En wat een voordeel is aan de lens is dat ik hem eventueel ook kan gebruiken als een lens om mee te vloggen op mijn camera. Wel in en rond het huis want buitenshuis vind ik hem weer iets te groot en te zwaar voor. Misschien dat ik in de toekomst een echte vlog camera ga nemen.

Tamron 18-200mm

Wat is het volgende op mijn wishlist? Een microfoon, ik denk dat het de RØDE VideoMic Pro gaat worden.

Ben jij een Canon Lover?

RelatedPost

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge