Een schuld van 60 dagen | Eindelijk weer vasten maar niet zo makkelijk

cupcake-279523_1280

Vorige week vertelde ik jullie dat ik er zo van baalde dat ik ziek werd en niet kon vasten.  Een dagje is niet zo heel erg want af en toe vast ik een dagje niet maar een hele week is toch wel best veel. Ik vertelde dat ik hopelijk de volgende dag weer kon vasten maar dat werd hem niet. Ik kon pas vrijdag weer vasten. Ik was onverwacht ongesteld en als moslima kun je pas weer vasten, bidden, naar de moskee etc. etc. als je weer schoon bent en je wudu (wassing) hebt gedaan. Dat was dus donderdag avond. Vrijdag kon ik dus weer vasten.

Alleen voelde ik het vrijdag avond al dat een griepje er aan zat te komen. Ik voelde me onwijs moe, begon meer te niezen en wat ook pijnlijk was in mijn hoofd en ik kreeg een schore stem. Zo fijn altijd! Zaterdag ochtend was ik verkouden. Maar ik heb toch gevast en zondag werd het alleen maar erger. Toch ben ik gaan vasten. Als ik me te ziek voel kon ik het altijd nog verbreken wat ik niet heb gedaan. Gister was het nog het zelfde maar ook gevast. Het was niet makkelijk want ik voelde me echt niet lekker. Ik hoor je denken van “vast dan niet want je bent ziek”. Dat kon ik doen maar ik had al een week niet gevast en ik wil er vanaf zijn. Het is niet zo dat ik voor dood op de bank lig.

Vandaag vast ik ook en met deze dag er bij moet ik nog 35 dagen te gaan. Dus iets meer als de dagen van de hele ramadan. We komen er wel… duurt alleen nog zo lang. Hahahaha

Wie van mijn lezers vasten nog? Hoeveel dagen heb je nog te gaan? Ga je door tot je alles heb gevast of heb je andere plannen?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge