Make-up artist van Beyonce en Kim Kardashian | Sir John

make-up artist van Beyonce en Kim Kardashian

Wat er vandaag op het menu staat is wel heel speciaal. Afgelopen 19 maart ben ik naar mijn eerste masterclass geweest van niemand minder dan Sir John! Ja… Hij heet echt Sir John, haha. Sir John is één van de bekendste make-up artiesten van nu. Hij is o.a. de make-up artist van Beyonce en Kim Kardashian. Vandaag zal ik mijn ervaring delen en de tips & tricks die hij gaf!

make-up artist van Beyonce en Kim Kardashian

Niet alleen omdat hij de make-up artist van Beyonce en Kim Kardashian is maar zijn masterclass vond ik om meerdere redenen heel speciaal; hij was zo down to earth! Meer dan 100 beauty fans waren er aanwezig. Maar toch bleef hij heel persoonlijk. Als ik een vraag stelde kwam hij helemaal naar me toe en vroeg me om m’n naam en gaf antwoord. Hij gaf veel oprechte complimenten merkte ik op.

De dag bestond uit 2 delen. Eerst een natural make-up look, lunchen en daarna een avond make-up look. Alles wat hij deed was het tegenovergestelde van wat ik in mijn hoofd had van masterclasses. Je ziet vaak op social media dat ze lagen op lagen make-up aanbrengen en dat het daardoor mooier en “gefotoshopt” eruit ziet. Bij hem was dat totaal niet zo! Zijn motto is echt “less is more”. Hij sloeg veel stappen over, bijvoorbeeld; baken en afpoederen. Dit vond hij er heel onnatuurlijk uitzien. Ook maakte hij bijna alleen maar gebruik van liquid producten. Liquid foundation, highlighter, contoursticks en oogschaduw. Hij gebruikte nauwelijks poeder producten. En als hij dit wel deed, was het minimaal en transparant. Bijvoorbeeld voor onder de ogen en op de T-zone gebruikte hij een pressed transparant powder. Sir John gaf ook leuke tips!

make-up artist van Beyonce en Kim Kardashian

make-up artist van Beyonce en Kim Kardashian

Natuurlijk ben ik een ervaren make-up artist, maar ik vind het altijd leuk om wat nieuws te leren en te zien hoe andere aan het werk gaan. Sir John gaf ook als tip om al je professionele afspraken en prijzen over te laten aan iemand die jou vertegenwoordigd. Bijvoorbeeld een agency of een goede vriend(in). Zo voorkom je moeilijkheden en verwarring. Vaak contacteren klanten je persoonlijk, dit raad hij af.

make-up artist van Beyonce en Kim Kardashian

Zoals eerder benoemd, maakt hij meestal alleen maar gebruik van liquid producten. Hij vindt dit er het natuurlijkst uitzien. Zijn eindresultaten waren erg mooi! Een masterclass is erg leerzaam, ookal weet je vaak heel veel. Het is ook heel gezellig en zo kan je ook netwerken. Ik vond het een gezellige middag!

Ben jij wel eens naar een masterclass geweest?

Liefs Neven

Gerelateerde Artikelen

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge