Lima Vegi Mix

DSC05428 kopiërenIk ben geen vegetariër, ik zou een stukje vlees of kip missen in mijn maaltijd. Voor een lange tijd had ik altijd de gedachten dat vegetariërs erg eenzijdig zouden eten. Want de ene vegetarier is de ander niet. Zelfs daar zit een verschil in. De ene eet wel melk en eieren, de andere weer niet. Lima heeft 3 mix maaltijden bereid voor de vegetariërs onder ons. Ik had er een beetje een hard hoofd in maar ik wil alles proberen zolang ik maar weet wat het is.

DSC05429 kopiëren“Vegetarisch eten is lekker! Dat weet Lima, specialist in biologische, 100 procent vegetarische voeding. Daarnaast passen 98 procent van de Lima-producten binnen een veganistisch dieet. Onder het motto ‘2015 wordt Happy Veggie’ trapt Lima het jaar af met drie nieuwe Vegi Mixen in de variantenBulgur, Quinoa & Kikkererwten; Rijst, Linzen & Sesam en Spelt, Rijst, Haver & Groenten. Alle met een vleugje Tamari voor een heerlijke karaktervolle smaak. Een gebruiksklare voorgekookte granenmix, bron van eiwitten en vezels, voor een lekker en snel bijgerecht of maaltijdbasis. Klaar in 5 minuten!”

Lima-producten zijn uitsluitend verkrijgbaar bij natuurwinkels en in het biologische circuit. Je vindt het dichtstbijzijnde verkooppunt eenvoudig via de shoplocator op www.limafood.com

Adviesprijs van Vegi Mix: €3,29

DSC05431 kopiëren
DSC05532 kopiërenBulgur, Quinoa & Kikkererwten

De blauwe vega mix heeft een inhoude van Bulgur, quinoa en kikkererwten. Het lijkt wel een beetje op de Turkse keuken want wij eten ook bulgur en kikkererwten. Maar dan wel op een andere manier. De smaak is heerlijk ondanks dat ik wat extra mis. Oke een stukje vlees of kip maar dat kan ik de volgende keer er bij maken. Ik wilde het proeven zoals een vegetariër het zou eten. Ik zou wel meer groenten er bij willen doen. Maar als lunch is dit best lekker en een honger gevoel heb ik achteraf niet.

DSC05433-2 kopiëren
DSC05441 kopiërenRijst, Linzen & Sesam

De rode verpakking bestaat vooral uit rijst, linzen en sesam. Misschien een gekke combinatie maar de smaak is heerlijk! Linzen komt ook in de Turkse keuken voor zoals in soepen. Ook hier zou ik wat groenten er bij willen doen en vlees of kip als ik het weer gaat bereiden.

DSC05434 kopiëren
DSC05539 kopiërenSpelt, Rijst, Haver & Groenten

De paarse verpakking bestaat uit Spelt, rijst, haver en groenten. Het geeft mij een vollere gevoel door de groenten die er in zitten en dat heeft de andere 2 niet. De smaak is lekker maar mist toch wat extra. Ik ben geen vegetariër. Maar het is wel lekker voor een lunch. Voor het avond eten zou ik dit er bij nemen naast wat groenten en vlees of kip.

DSC05437 kopiërenHet bereiden is eigenlijk heel makkelijk. Omdat het al gebruiksklaar is hoef je het alleen op te warmen in een koekenpan met 3 eetlepels water met eventueel wat zout en peper. Als je druk bent of je bent laat thuis en je hebt de energie niet om te koken dan is dit heel erg fijn en lekker!

Ik vind de vega mix bulgur, quinoa en kikkererwten het lekkerst. Omdat er in de Turkse keuken bulgur en kikkererwten wordt gebruikt lijkt dit gerecht er ook wel op. Het is snel en makkelijk klaar te maken. Ik heb ze als lunch gegeten.

Kennen jullie deze 3 van Vega mix en zou je ze willen meenemen in je weekmenu?

Dit artikel bevat producten die ik ter review heb ontvangen

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge