Interview met Hoda Hamdaoui van Hoda Magazine

Kennen jullie Hoda Hamdaoui eigenaresse van Fashion & LifeStyle magazine HODA.? Tot voor kort kende ik haar niet en haar magazine al helemaal niet. Ik kwam de facebook page van Hoda magazine via via tegen op het internet en ik was gelijk enthousiast hier over. Ik lees niet graag tijdschriften omdat ze voor mij vaak niet aan mijn onderwerpen (waar ik graag over lees) voldoen. De Glossy, LINDA, Glamour en BeauMonde lees ik wel eens af en toe maar dan vooral de tips & adviezen, outfits van de Hollywood sterren, nieuwste makeup en dat soort onderwerpen. Hoda magazine is juist heel anders.

hoda

Hoda Hamdaoui, vind ik een perfecte voorbeeld van een  allochtone vrouw in Nederland. Ze is ondernemende, ambitieuze, gedreven, inspirerende, maatschappelijk betrokken vrouw die haar  droom werkelijkheid heeft kunnen maken. Zo heeft Hamdaoui al haar talenten ingezet om het Fashion & LifeStyle magazine ‘HODA’op te richten. Hoda magazine is het eerste Magazine over de Marokkaans-Nederlandse vrouw. Een tijdschrift vol Mode, Beauty, Interieur, Cultuur, Reizen, Gezondheid, Koken, Muziek, Werk en Relaties.  Een magazine vol inspiratie die ons leert anders te kijken naar de Marokkaanse cultuur.

298975_199575360108387_11160324_n405361_266600223405900_914992388_n293619_216775545055035_2116568023_n

Ik heb inmiddels het Hoda Magazine binnen gekregen en heb er uren in zitten lezen en ik bewaar ook magazines die ik graag lees dus deze hoort er uiteraard bij. Maar wie is Hoda Hamdaoui? Ik mocht een interview met haar doen en dat is voor mij 1 van de dromen voor mijn website.

hoda 2Wie is Hoda Hamdaoui?
Een Marokkaans Nederlandse jonge vrouw die trots is op haar afkomst en het beste van beide werelden probeert te combineren.

Waar ben je opgegroeid?
Ik ben in Marokko geboren, als Arabier in de rif (het prachtige stadje Al-Hoceima). Op mijn vijfde zijn wenaar Nederland verhuisd (naar Veenendaal) waar mijn vader al een aantal jaren in de wolfabriek werkte.

Hoe ben je er opgekomen om met HODA magazine te gaan beginnen?
Er zijn verschillende ideeën vóór HODA magazine geweest, uiteindelijk is het dus een tijdschrift geworden omdat er nog een tijdschrift ontbrak waarin je je als Marokkaanse in Nederland of België terug ziet. Maar uiteindelijk is het magazine niet het doel, maar een middel. Het grote doel blijft toch Marokkanen in een positief daglicht te zetten want we
zijn al die negatieve verhalen meer dan zat!

Waar en wanneer is het allemaal begonnen met HODA magazine?
Exact weet ik het niet meer, aangezien er zoals ik eerder zei andere (ook leuke) ideeën vooraf gingen maar in mijn hoofd is het al een aantal jaar geleden begonnen. Wanneer ik het echt uitsprak naar een drietal goede vrienden was ergens begin 2011.

Zou je HODA magazine naar het buitenland willen brengen?
Als daar behoefte aan is, wat ik wel hoor zo nu een dan, zou ik dat wel doen. Maar niet nu hoor, daar is het nog veel te vroeg voor. Eerst Nederland en België (ook al buitenland he).

Wat vindt jouw omgeving dat je een zelfstandige ondernemende Marokkaanse vrouw bent?
Volgens mij wel stoer.

Wat is jouw beeld over de Marokkaanse vrouw in Nederland?
Dat is niet één beeld he, dat proberen we ‘de wereld’ te laten zien, lezen en meemaken in HODA magazine en tijdens events die we organiseren. Marokkaanse vrouwen in Nederland en België zijn zelfstandig, vrij en durven te leven! Ze ontdekken gulzig de wereld, zijn trendsetters en kunnen een hoop incasseren. Ze dragen wel of geen hoofddoek, gaan vrij
bloot of bedekt gekleed en maken daarin hun eigen keuzes!

Zou je meer Marokkaanse vrouwen in de media en politiek willen zien?
Ja natuurlijk, overal. Ik heb bij milieu organisaties gewerkt en daar was ook alles vrijwel wit, in de culturele sector idem dito. Vooral in de media en politiek is het hoognodig dat er meer kleur komt.

Hoe zie je HODA magazine over 5 jaar?
Hopelijk zijn we gegroeid in zowel oplage als verkooppunten, hebben we nog meer naamsbekendheid en zijn we een tweemaandelijkse uitgave, inshallah!

Waar kan je HODA magazine kopen?
Op ditishoda.nl vind je alle verkooppunten, hoe je online een nummer kan bestellen bij magvilla.nl en hoe je een abonnement kunt afsluiten.

250644_408249189241002_828453396_n537895_325512370848018_376155534_n297178_422212914511296_1189780676_n

Bedankt Hoda Hamdaoui voor deze interview, bedankt dat je de tijd nam voor mij om deze vragen te beantwoorden tussen alle drukte door. Veel succes en geluk met je Magazine want ik lees graag je tijdschrift met alle liefde en ik niet alleen!

Selam,

Layla

Gerelateerde Artikelen

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge