Een instagram Pod kan ook nadelen hebben

instagram Pod kan ook nadelen hebben

Instagram is razend populair. Bijna iedereen heeft een account. Een prive of een zakelijk account het maakt allemaal niet uit, je kan er niet meer omheen. Als je een zakelijk account hebt dan heb je vast wel gemerkt dat de algoritme verpest is. Je ziet alleen maar de belangrijke en populaire updates. Een Instagram pod is dan de oplossing maar een instagram Pod kan ook nadelen hebben. Wat deze nadelen zijn en waarom ik er niet meer aan mee doe vertel ik je in dit artikel.

Wat is een Instagram Pod?

Instagram heeft vorig het algoritme helemaal veranderd waardoor je posts veel minder bereik hebben. Als je meer likes en reacties krijgt is de kans vele mater groter dat je bericht hoger scoort. Hoe kan je dit krijgen? Begint een Instagram Pod of doe er aan mee. Een Instagram POD is een privé groep van 10 tot 15 Instagrammers met eventueel dezelfde doelgroep als jij en daarom willen samenwerken om hun bereik te vergroten. In een Pod is het de bedoeling dat je elkaars bericht reageert en liked. Op deze manier rankt je bericht beter in het algoritme. Lees mijn artikel over de Instagram pods hier.  Maar een instagram Pod kan ook nadelen hebben.

Wat zijn de voordelen?

Ik weet niet of Instagram pods werken voor de algortime maar het heeft wel zo zijn voordelen;

  • Door dat je in een groep zit op Instagram of whatsapp heb je veel meer contact met mensen met dezelfde interesse en doelen. Er zijn zelfs vriendschappen ontstaan.

  • In de groep kun je elkaar feedback geven om zo nog groter te worden en dit heeft niets met de algortime te maken.

  • In de groep zitten meestal wel de professionelen instagrammers die alles weet over de regels van de algortime. Zo blijf je op de hoogte.

Wat zijn de nadelen?

  • In een pod of groep voel je je vaak verplicht om binnen 48 uur te reageren op een foto, het spontane is weg en er zit een enorme druk op je schouders. Geen reactie op een afbeelding betekend ook geen reactie op jouw afbeelding.

  • Zelfs op Instagram accounts van mensen die je eigenlijk niet wilt volgen of niet de zelfde categorie Instagram heeft, moet je toch op reageren. Zo is de lol er vanaf vind ik.

  • Hoe hard je ook je best doet in de pods of groepen, in mijn ogen lijkt het niet te werken.

  • Voor een zakelijk account is de kans groot dat jij mee wilt doen om groter te worden maar eigenlijk merk je er niets van.

  • Grote bloggers en influencers werken met zulke pods en groepen. Maar bedrijven weten ook van deze pods af. Zij vinden likes en reactie op de updates belangrijk maar wel spontane en oprechte reacties. Ze hebben je door als ze alleen maar van dezelfde personen likes en reacties zien.

De instagram pods werken niet, maar waarom?

De mensen achter Instagram zijn slim en hebben alles door. Ik heb gehoord dat ze programma’s gebruiken om te zien wie er in zulke pods en whatsappen groepen zitten. Het kan zo erg zijn dat ze zelfs deze accounts straffen. Ik heb in verschillende groepen gezeten en ik merk dat er niets veranderd. Ja, ik krijg wel meer likes en reacties maar verder niet. Dit is de reden dat ik niet meer mee doe aan Instagram Pods. De lol is er vanaf, ik wil de verplichting niet om te liken, te reageren en accounts te volgen die ik niet leuk vind. Behalve dat heb ik zelfs ruzie gemaakt met mede Instagrammers omdat zij zich niet aan de regels houden.

Het beste is om regelmatig te posten van mooie content, andere accounts te volgen die bij je past en te liken en te reageren op accounts die de moeite doen om jouw content te liken. Gebruik hashtags en tag accounts die met je content te maken heeft. Zo kom je al een heel eind!

Hoe denk  jij over dit onderwerp? Zit je zelf in een pod of whatsapp groep? En doe je dit vanwege het algoritme of om andere redenen?

RelatedPost

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge