Ghalia Oriental design

SONY DSCSinds een jaar denk ik ben ik dol op Arabische meubels en accessoires. Ik heb onlangs 2 grote windlichten gekocht, een Arabische poef en deze 2 prachte lampen van Ghalia Oriental design werd bezorgd. Ik maakte dan ook echt een vreugde sprong toen de grote doos werd bezorgd. Deze prachtige Arabische / oosterse / Marokkaanse lampen zijn echte blikvangers in je huis! Bereid je voor op heel veel foto’s…

SONY DSC

SONY DSCBuiten de Arabische landen zijn de Arabische of Oosterse producten voor in huis soms moeilijk te vinden. Ze zijn of heel duur of net niet waar ik naar op zoek ben. Er is veel vraag naar merk ik. Waar je ook woont je wilt toch een beetje van je cultuur in je huis laten zien. Maar buiten dat, ook al heb je geen Arabische achtergrond zijn deze accessoires toch prachtig om in je huis te hebben. Ik ben van Turkse afkomst maar deze Oriental design spreekt mij meer aan.

SONY DSCIk kwam bij Ghalia Oriental design terecht via een andere website. Dit is een Nederlande online shop die gespecialiseerd is in Arabische lampen, kaarsenhouders, meubels, tapijten, poefen en heel veel meer.

Wat betekend de naam Ghalia eigenlijk:

“Ghalia betekent; geliefd, -niet in geld uit te drukken, en dat is wat we nastreven. Mooie, eerlijke producten die je leven en je interieur verrijken. Producten waar je van gaat houden, ze zijn ‘geliefd’, ze zijn Ghalia.” 

Ik zal je zeggen dat maakt de naam het echt waard is.

SONY DSC

Egyptische Filigrain Hanglamp Faya

De Egyptische Filigrain Hanglamp Faya die vernoemd is naar Faya Lourens is een ovale , verzilverde lamp met kleurloze bedrading. Een prahtige romantische lamp met plafonrozet die met een haak wordt meegeleverd. Verkrijgbaar in één afmeting (+/- 38 cm) en kost maar liefst € 169.

Je zal vast schrikken van de prijs maar geloof me dat is deze lamp het echt waard is. Zodra het al donker begint te worden dan doe ik de gordijnen naar beneden en gaat mijn prachtige lamp aan. Het effect dat deze lamp geeft is echt sfeer vol. Hou je niet van een te donkere kamer dan zal je deze lamp in de gang kunnen hangen of op je slaapkamer. Deze lamp is bedoelt om een romantische sfeer te creëren met weinig licht. Ik heb de lamp bij het zit gedeelte opgehangen maar boven de eettafel komt het ook goed toch zijn recht. De lamp is hand gemaakt in Marrakesh.

SONY DSC

SONY DSC

Onderhoud

Als je een verzilverde lamp hebt dan vereist dat wel een beetje onderhoud. De verzilverde lampen kun je op verschillende manieren onderhouden. Hou je van een oude brocante uitstraling? Doe dan niets en zie hoe ze matter en matter worden door de oxide. Als je je glans wilt behouden is het het beste om de lampen elke week met een zachte doek te wrijven, kort maar wel volledig. Let daar bij op dat je geen vingerafdrukken maakt.

Bij de Action zijn schildershandschoentjes te koop voor 99 cent die je voor al je poetswerk kunt gebruiken, zo maak je nooit meer vingers en dat scheelt poetsen. Heb je toch vingervlekken op zilver dan zul je wat steviger moeten poetsen evt. met hulp van wat adem. Probeer niet meer te doen dan dat want je poetst uiteindelijk het zilver eraf (of het moet massief zilver zijn).

Gebruik bij voorkeur ook altijd dezelfde doek (hoe zwarter de doek hoe beter het werkt). Evt kun je op hardnekkige vlekken wat groene zeep/natuurzeep smeren, deze laten indrogen en vervolgens met diezelfde lap poetsen. Gebruik alleen als het echt niet anders kan een beetje zilverpoets!
In de Ghalia webshop zijn ook speciale zilverpoetsdoeken te koop die je heel goed hiervoor kunt gebruiken. Doe deze doeken NOOIT in de was en maak ze ook NOOIT nat. Alleen droog werken ze zoals bedoeld. Bron

SONY DSC
SONY DSC
Oosterse Mozaiek Onion lamp

Naast de Egyptische Filigrain Hanglamp Faya lamp heb ik ook nog deze unieke crème kleurige Mozaik onion lamp. Het is een handgemaakte unieke tafellamp in de vorm van een “ui” vandaar ook de naam. Het is een lamp dat van glas is gemaakt, belegd met met glas, mozaiek in een cement bed. Alle houders zijn uniek qua vorm, kleur en afmetingen, geen lamp is dezelfde en dat maakt het uniek! Het is handgemaakt in Egypte. Met een transparante halogeen gloeilamp geeft het een sfeervolle, warme sprookjesachtig effect. Omdat er verschillende kleuren glas is gebruikt heeft de lamp geen 1 kleur, dat maakt het zo mooi! Deze tafellamp staat naast mijn bank. Ik wil er nog een mooie tafeltje voor kopen.

SONY DSC

SONY DSCDe Mozaik Onion tafellamp is nu nog verkrijgbaar in blauw en groen en kost maar liefst € 79,95.

Door deze prachtige en romantische lampen heeft mijn woonkamer een heel ander uiterlijk. Ik ben er erg blij mee en dit wilde ik al heel erg lang. Ze vereisen wat onderhoud maar dat doe ik met veel plezier.

Check Ghalia Oriental Design voor deze en andere Oosterse interieurartikelen want het is een hele leuke webshop met mooie producten. Zou je liever naar de winkel zelf willen gaan dan kan dat ook. De verzendkosten zijn gratis vanaf een besteding van €50,00.

Een leukertje voor jullie!! Met de code lanitanl2015 krijg je in de hele maand Maart 10 % korting op je aankoop bij Ghalia.nl! Dat is mooi meegenomen toch?

Q: Ik ben benieuwd wat jullie van deze prachtige lampen vinden. Zouden jullie dit soort interieurartikel ook in je eigen huis nemen?

whitespoon-heart-18300

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge