Gastartikel | Mijn hijab verhaal

Vandaag het verhaal van Berna Cetine. Ze vertelt haar verhaal over het dragen van de hijab. Hoe zij er overdenkt en hij zij er voor staat… een prachtig verhaal masallah…

Image1Ik zat in de 2e klas toen ik de hijab  begon te dragen. Mijn moeder droeg ook een hoofddoek.  Ik wist niet waarom mijn moeder een hoofddoek droeg. Als kind boeide het mij ook niet echt. Het was gewoon iets normaals, en het stond mijn moeder ook heel mooi.

Elke vrijdag ging ik naar de moskee, en daar kreeg ik te horen waar mijn geloof nou voor stond, maar het was gezellig.. Er waren meiden waarmee ik ging kletsen. En tussendoor kregen wij les. Elke vrijdag kregen wij een andere les over een bepaald onderwerp binnen de Islam. Toen ik naar de moskee ging droeg ik voor de eerste keer een hoofddoekje. Het ging om respect tonen. Ik deed het maar.. dit was mijn eerste kennismaking met “De hoofddoek”

Toen werd ik wat ouder.. Ik begon mij bewuster te worden van bepaalde dingen. Ik dacht na over waarom ik leefde over identiteit etc.. Het was een moeilijke periode voor mij, ik voelde mij alleen. Ik vond de raad bij Allah.. ik leerde en voelde het bestaan van  een God.. ik leerde hoe barmhartig hij is. En hoe vergeefzaam hij is. Ik keek naar de wereld,die mooie dingen die hij voor ons heeft gemaakt. Ik was zo enthousiast..

Elke keer toen ik werd gepest of mijn ouders ruzie hadden. Ging ik bij Allah om hulp vragen. dit waren dus mijn verdrietige momenten.. ik sprak vanuit mijn hart met Allah. Ik voelde zijn hulp.. God was mijn beste vriend.. Wanneer mijn problemen werden opgelost merkte ik later pas, dat ik toen  mijn beste vriend vergat zodra mijn problemen weg waren.

Toen kreeg ik een heftige ongeluk. Ik zou bijna dood gaan aan een  hersenbloeding. Maar met groot geluk ben ik weggekomen met een schedelbreuk.  Ik had geluk want ik was namelijk naast het ziekenhuis aangereden. Het was voor mij en mijn gezin heel heftig..Na 2 dagen in coma gelegen te hebben, verbleef ik plus nog een week in het ziekenhuis. In die tijd ging ik veel bidden tot God..Het voelde of ik na een diepe slaap wakker was geworden.. God liet mij leven.. de auto die mij overreed was kapot en er zat een grote deuk in maar ik was helemaal heel..

Vanaf toen begon ik mij meer te verdiepen in mijn geloof. Ik ging vaker naar de moskee, ik voelde mij gelukkiger. Alles ging beter. Op een dag zag ik op internet iets staan over de hijab.. ik zag op school vriendinnen die een hoofddoek droegen. En sprak mij het toen pas aan.

Ik las dat vrouwen net als een diamant waren, een hoofddoek als bescherming dient omdat vrouwen als iets waardevols word gezien net als een diamant. Ik vond het een mooie reden. Persoonlijk deed ik het uit respect. Ik had iets nodig om mij verbonden te voelen met God en dat was de hoofddoek. Het herinnerde mij als ik weer Allah weer vergat..

Ik vond dit genoeg om in de 2e klas al een hoofddoek te gaan dragen, het belangrijkste is je hart, je daden. Een hoofddoek heeft voor mij een betekenis. Het is niet altijd even makkelijk om een hoofddoek te dragen. Al die vooroordelen.. maar dit is dus mijn verhaal 🙂

Lieve Berna Cetine, bedankt voor je verhaal die je wilde delen op mijn website. Subhanallah voor het ongeluk die je hebt overleefd. Lijk mij heel erg heftig. Gelukkig is alles goed gekomen…

Q: Wil jij ook je verhaal vertellen over je bekering en het dragen van je hoofddoek? Dan kan je je verhaal mailen naar info@lanitanl.nl . Je verhaal komt dan zo snel mogelijk online. Het mag anoniem maar hoeft niet en als je wilt mag je er ook een foto bij sturen.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

 • Wow prachtig verhaal masha’Allah.
  Het was jouw tijd nog niet om te vertrekken van deze wereld
  Alhamdulillah.
  Ik hoop dat je geen last meer hebt van complicaties door het ongeluk.

  X
  Laleh onlangs geplaatst..Change…My Profile