Mijn foto en video accessoires wishlist

foto en video accessoires wishlist

Twee jaar geleden deelde ik al een foto en video accessoires wishlist. Inmiddels heb ik mijn camera al weer bijna een jaar samen met 2 lenzen, de 50 mm en de 18-200 mm. Naast deze items heb ik ook 2 softboxen en een ringlamp met 2 statieven voor de softboxen want je hebt ze nodig om ze er op te zetten. Maar toch zijn er nog een aantal accessoires die ik echt nodig heb. Misschien jij ook wel als Youtuber of blogger en in dit artikel vertel ik je welke dit zijn.

Statief voor mijn spiegelreflex camera

Ik heb een statief maar ik gebruikt die statief voor mijn vorige camera die veel lichter was dan mijn huidige camera de Canon 80 D. Met een lens kan het best wel zwaar worden. Als je statief niet stabiel genoeg is dan heb je de kans dat je camera kan vallen. En dit willen we niet . Een stevige statief van minimaal 4 kilo en tenminste 2 meter als ik het verstel in hoogte.

Microfoon voor video’s

Ik irriteer mij mateloos aan de kwaliteit in mijn video’s. Het geluid is wel duidelijk maar de kwaliteit is echt drie keer niets. Je hoort een soort van echo en daar wil ik van af. Een hele dure en professionele microfoon kan ik niet betalen maar een microfoon van Rode wel en ik heb er goede reviews over gehoord. Dus waarom niet uit proberen. Werkt het niet dan kan ik het altijd nog terug sturen wat ik eerder heb gedaan met een andere microfoon. Ik was er niet tevreden over en ik mocht het terug opsturen en ik kreeg mijn geld terug.

Een andere 50 mm lens

Je lees het goed! Ik heb er al 1. De Canon EF 50mm f/1.8 STM objectief. Maar met het scherp stellen dan hoor je dit in de video opname. Ik heb trucs om dit te voorkomen maar soms vergeet ik dit. Dan is het net in een scene dat het net niet uit komt en dan baal ik. Alleen is de Canon EF 50mm f/1.4 USM objectief wel een heel stuk duurder vergeleken met de andere plastic fantestic lens. Deze staat dan ook niet boven aan mijn wishlist maar misschien dat ik op een dag wel overweeg om deze te kopen.

Dit zijn mijn laatste items van mijn foto en video accessoires wishlist. Ik ben geen professionele fotograaf maar ik wil wel goed kunnen werken.

Wat staat er op jou foto en video accessoires wishlist?

Gerelateerde Artikelen

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge