Eindelijk een nieuwe camera. De Canon EOS 80D

Eindelijk een nieuwe camera. De Canon EOS 80D

Je zag het al aan de titel. Ik heb eindelijk een nieuwe camera. De Canon EOS 80D! Samen met de Canon EF 50mm f/1.8 stm lens is dit mijn nieuwe kindje als ik het zo mag noemen. Ik wilde al zo lang een nieuwe camera hebben en nu eindelijk heb ik een mooie camera met lens uit gekozen waar ik veel plezier van zal hebben.

Vorig jaar deelde ik een artikel over mijn canon wishlist. Toen was ik van plan de Canon EOS 70 D te nemen maar toen kwam de Canon eos 80 D uit en toen wilde ik die. Wel een stuk duurder want hij is net uitgebracht maar ik wilde perse het laatste model. Want dit model heeft meer functies dan zijn voorganger. Die functies heb ik nodig voor mijn blog en ze zijn ook handig. Ik ga je niet allemaal vertellen wat de Canon EOS 80D allemaal kan want dan wordt dit artikel veelste lang maar ik ga je wel vertellen wat ik zo fijn vind aan de camera en voor welke functies ik de camera wilde hebben.

Eindelijk een nieuwe camera. De Canon EOS 80D

Allereerst heeft de camera wifi. Ik kan mijn camera met mijn mobiel en laptop verbinden via wifi. Ik kan video’s opnemen en foto’s nemen en die gelijk op mijn mobiel en laptop opslaan. Voor social media heb ik dan veel betere foto’s die ik kan delen. Normaal maakte ik eerst foto’s, uploadde ik die naar mijn laptop en toen naar mijn mobiel. Nu is het zo binnen 1 seconde op mijn mobiel. Ik bewerk ze dan nog eventueel en klaar! Super handig. Als ik een video opneem voor mijn youtube kanaal dan verbind ik mijn camera ook met mijn laptop zodat ik mij zelf beter kan zien dan via een klein schermpje. Ik kan dan ook zien of de opname scherp genoeg is.

Mijn volgende punt is, wat ik zo fijn vind en toch wel erg belangrijk vind is…. het uitklapbare schermpje. Ik hoef niet meer in de zoeker te kijken om foto’s te maken maar via het schermpje. Geen foundation meer op het schermpje…Jeey!!! En als ik het schermpje omdraai kan ik dus mezelf zien en foto’s maken en video’s opnemen. Je wilt niet weten hoe lang ik eerst bezig was met mijn oude camera om een goede foto te maken. Altijd drama en stress. Nu heb ik dit niet meer. En het schermpje heeft een touchscreen. Handig want je hoeft nu minder op de knopjes te drukken.

De Canon EOS 80D heeft ook een video functie. Hier mee kan ik HD video opnames maken. Scheelt zo veel tijd en energie. Ik heb al wat opnames gemaakt om te kijken hoe het er uit ziet en het ziet er zo mooi uit. Zelfs als het donker is zie ik nog steeds mooi beeld.

Eindelijk een nieuwe camera. De Canon EOS 80D

Ik heb dus gekozen voor de canon body. Want ik wilde een lens los kopen. Ik heb gekozen voor de Canon EF 50mm f/1.8 stm lens. Ik heb hier niet zo veel ervaring mee maar ik heb wel foto’s gezien die gemaakt zijn met deze lens, veel bloggers gebruiken de lens en het zogenaamde bokeh op de achtergrond vind ik erg mooi in foto’s en video’s. Het enige nadeel is, is dat je niet kan in of uit kan zoomen. Hier moet ik nog erg aan wennen en ik moet gaan uitzoeken hoe ik het beste foto’s kan nemen van producten voor mijn blog. Vooral foto’s van dichtbij want pas vanaf 35 cm afstand is het scherp op het beeld. Dus hier ga ik aan werken.

Naast de camera en de lens heb ik een nieuwe geheugenkaart gekocht van 32 gb. Hier voor gebruikte ik een kaart met 2 gb en dit is nu veelste weinig want ik ga nu ook weer video’s opnemen voor mijn youtube kanaal. Ook niet minder belangrijk is dat ik mijn camera heb laten verzekeren. Je weet maar nooit wat er gebeurd met mijn camera. Ik had dit ook bij mijn oude camera gedaan en die is nooit kapot gegaan of wat dan ook. Maar je weet maar nooit.

Natuurlijk wil ik nog een aantal dingen kopen die nog op mijn wishlist staan; nieuw statief, ( uv ) filters, afstandsbediening, ringlight en softboxen.

Ik heb enorm veel zin om te gaan beginnen met mijn camera voor mijn blog. Vanaf vandaag  zie je alleen maar foto’s en video’s ik heb gemaakt met mijn Canon EOS 80D. Alles is nog abracadabra voor mij want alles is nieuw aan de camera. Dus geef me tijd om dit uit te vogelen.

Welke camera gebruik jij voor je blog, prive of andere doeleinden? Heb jij tips voor mij om de camera optimaal te gebruiken?

RelatedPost

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

  • Grappig om te lezen, ik kocht pas geleden een Nikon D5300 en ben die ook helemaal aan het uitvogelen. Nog niet alles komt er uit zoals ik precies wil, maar het gaat steeds beter. Leuk om vooruitgang bij jezelf te zien vind ik. Veel oefenen is denk ik de beste tip die ik kan geven