Een dag uit mijn leven Eid edition

Een dag uit mijn leven Eid edition

Vandaag deel ik een dag uit mijn leven Eid Edition. Je kijkt mee hoe een dag in mijn leven was en dit keer vertel ik je hoe wij het Suikerfeest hebben gevierd door midden van foto’s en korte verhalen. Persoonlijke artikelen worden vaak bekeken dus vandaag een persoonlijk artikel. Kijk je mee hoe onze Suikerfeest was?

wp-image-1679954977jpg.jpg

De ochtend begon met het wakker maken van de jongens en mijn man. Ze gingen zich omkleden om te vertrekken naar het Eid gebed in de moskee en dat was om half 7. Erg vroeg en de kids hadden nog in bed willen blijven liggen maar het Eid gebed is belangrijk. Mijn dochtertje liet ik wel lekker slapen. Ik ging naar beneden om de kadotjes klaar te zetten.

Een dag uit mijn leven Eid edition

Voor het ontbijt hield ik het simpel. Veel Turkse gezinnen bereiden dagen van te voren gerechten zoals, sarma, börek, pizza’s en dat soort gerechten. Maar wij vierden het alleen met het gezin en wie gaat al dat allemaal eten? De kids lusten lang niet alles dus ik heb het ontbijt simpel maar wel iets uitgebreider gemaakt. Ik had bladerdeeg hapjes, verschillende soorten beleg, gekookte eieren, komkommer en tomaatjes en mijn man had nog lekker vers brood gehaald bij de bakker.

Een dag uit mijn leven Eid edition

Na het ontbijt gingen de kinderen spelen met hun speelgoed. Ze gingen onze handen kussen ( Turksen doen dit, de jongeren bij de ouderen) en kregen ook nog geld voor hun spaarpotten. De jongens gingen naar boven en mijn kleine meid ging met haar paard spelen. Zo lief!

Een dag uit mijn leven Eid edition

Mijn man moest helaas weer naar zijn werk want hij kreeg geen vrij en ik ging met de kinderen naar de orthodontist want de beugel van mijn oudste zat niet goed. Het deed erg zeer dus er moest naar gekeken worden. Gelukkig stonden we na een kwartier al weer buiten.

Een dag uit mijn leven Eid edition

Toen was het tijd voor een lekker stukje taart, Mijn kinderen zijn dol op aardbeien taart dus dat heb ik voor ze gemaakt. Met lekker veel slagroom. Daarna ben ik met mijn dochtertje even gaan slapen want ik had slecht geslapen die nacht en ik was zo moe dat ik het echt even nodig had.

Een dag uit mijn leven Eid edition

Na mijn powernap gingen we naar Monkeytown achter mijn wijk. Lekker dichtbij en de kinderen zijn er dol op. Het Suikerfeest draait om hun dus we deden alleen maar leuke dingen voor hun.

Een dag uit mijn leven Eid edition

Een dag uit mijn leven Eid edition

De kinderen hadden hun middag van hun leven. Ik heb ze amper gezien die paar uur alleen voor wat drinken en een koekje. Zelfs mijn dochtertje had het erg naar haar zin. Rennen en springen door de hele zaal. Heerlijk! Ik kon ondertussen familie in Turkije bellen om hun te feliciteren voor het Suikerfeest. Ik heb de hele ramadan geen koffie gedronken en ik had trek in een latte macchiato. Dus bestelde ik er één. De koffie smaakt dan in eens zo veel lekkerder.

Een dag uit mijn leven Eid edition

Toen mijn man terug kwam van zijn werk zijn we weer vertrokken met de auto om uit eten te gaan met het hele gezin. De kinderen waren zo moe dat ze allemaal sliepen in de auto. Het was wel lekker rustig voor mij en mijn man. Even rust in de tent.

Een dag uit mijn leven Eid edition

Wat zullen we nemen? Wat zou jij bestellen?

Een dag uit mijn leven Eid edition

We sloten onze Suikerfeest af met lekker eten. De kids wilden patat en ik en mijn man kozen voor Pide met salade. Daarna nog thee en Kadayif. Heerlijk om de dag zo af te sluiten. De kinderen waren zo moe dat ze vroeg naar bed zijn gegaan. Van mij mag elke Suikerfeest zo zijn. Alleen met het gezin!

Hoe was jouw Suikerfeest? Vierde jij het Suikerfeest met het gezin of familie er bij?

RelatedPost

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge