Bekeringsverhalen # 2

Asselamoe alaykum

Ik wil jullie graag mijn verhaal vertellen.

Ik heb een hele leuke jeugd gehad en kwam niks te kort. Ik ben opgevoed zonder geloof. Maar ik had altijd het gevoel dat er een stukje ontbrak. Van mijn ouders heb ik niet zoveel over de Islam meegekregen. Als ik iets mee kreeg was het altijd negatief.

Op mijn 15e kreeg ik mijn eerste vriend. Hij is moslim en kwam uit Libanon. Na ongeveer een jaar mocht ik bij hem thuis komen en heb ik zijn familie leren kennen. Dat was de eerste keer dat ik echt met de Islam in aanraking kwam Alhamdoulilah. Er hing zo’n warme sfeer bij hun thuis. Ik werd nieuwsgierig naar de Islam en heb veel gesprekken met zijn moeder gevoerd over het geloof. Zij gaf mij mijn allereerste Qoraan. Mijn (ex) vriend en ik besloten om te verloven.

elhamdullilah

December vorig jaar was onze trouw datum. Helaas zijn we nooit getrouwd en zijn wij uit elkaar gegaan. Ik had zoveel verdriet en pijn dat ik zocht naar steun. Ik ging s avonds in bed Qoraan lezen omdat ik niet wist wat ik met mijn verdriet aanmoest. Ik ging zoeken naar antwoorden. Subhana’Allaah, stel je voor dat relaties niet bestonden, hoeveel gebroken harten zouden we dan gespaard hebben? Ik ben lezingen gaan kijken via youtube en boekjes besteld op internet en die gaan lezen.

shahadaJanuari 2013 ben ik bekeerd Alhamdoulilah. Ik heb de Shahada uitgesproken met wat zusters.  Er kwam een soort licht in mijn leven wat ik niet kende. Om een lang verhaal kort te maken: mijn ouders wilde geen contact meer met mij omdat ik voor de Islam gekozen heb. Ben een tijdje uit huis geweest. Gelukkig gaat het nu stukje voor stukje weer beter en in sha Allah gaan mijn ouders mijn keuze snel accepteren.

Wa alaykum selaam

Heb jij ook een mooi en speciaal verhaal over jouw bekering? Of was je van huis uit moslim maar heb je er niets mee gedaan en heb je je geloof op nieuw gevonden? Stuur mij dan je verhaal naar info@lanitanl.nl en jouw verhaal komt op mijn blog.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge