Ahiida’s burkini outfit

DSC06498 kopiërenIk voel me net een zeemeermin als ik in het water ben. Ik ben dol op zwemmen. Sinds ik ben gaan praktiseren is dit wel stukken minder geworden. Ik ben er ook achter gekomen dat vrouwen onder elkaar gedeeltelijk bedekt moeten zijn als ze gaan zwemmen. Dus ik kon mijn badpak weggooien. Maar ik wilde blijven zwemmen met mijn kinderen of privé. Wat doe je dan? Dan draag je een burkini van Ahiida. Een webshop in Australië.

DSC06491 kopiëren

Het gezicht achter Ahiida

Mijn naam is Aheda Zanetti, de vrouw achter de Ahiida label, gemigreerd naar Australië van Libanon op de leeftijd van 2. Nu 38 jaar, getrouwd en 4 kinderen. Ik herinner me opgroeien in Australië met veel uitdagingen voor een jonge moslim / Arabisch meisje. Als een actief persoon die graag deel neemt aan maatschappelijke activiteiten en sport, vond ik mezelf beperkt door culturele en religieuze overtuigingen. Naarmate de jaren voorbij gingen , ik merkte dat jongere meisjes en vrouwen die de islam omarmen en gehoorzamen, veel kansen missen om deel te nemen aan elke sportieve activiteiten die Australië te bieden heeft. Daarom hebben we bij Ahiida behoefte aan gespecialiseerde sportkleding voor de islamitische vrouwen.

 

DSC06492 kopiëren

DSC06493 kopiërenEr zijn 4 burkini modellen, 1 model voor meisjes en een burkini dat bedekt tot je knieën en je ellebogen zonder hoofdbedekking. Ik heb de Modest – Fit Atlantic Blue Aqua Swirlcurl Dots. Het bestaat uit een legging met elastiek en een tuniek tot aan mijn knieën. De hoofddoek wat er uit ziet als een soort ninja scarf zit aan de tuniek vast. Wat ik aan de ene kant wel jammer vind want als ik zonder een hoofddoek wil zwemmen dan hangt het op mijn rug. Ik had liever een aparte hoofddoek van de zelfde stof.

Modest – Fit Atlantic Blue Aqua Swirlcurl Dots 90.64

DSC06495 kopiëren

DSC06496 kopiërenDe burkini heeft 2 kleuren en heeft de zelfde soort stof als een badpak maar plakt niet zo heel erg aan je huid als een badpak. Wat ik erg fijn vind. Aan de voorkant heeft het een mooi applicatie met stippen. Op de legging zit er een lus en aan de tuniek aan de binnenkant een koord die je vast maakt aan de lus zodat je tuniek niet naar boven gaat als je gaat zwemmen. Erg handig!

DSC06499 kopiërenIk heb het tot nu toe maar 1 keer gedragen in het zwembadje met de kinderen in onze tuin. Zo fijn dat het nu kan. Lekker spelen met mijn kinderen in mijn tuin zonder dat ik me hoeft te schamen of me zelf moet beschermen. Volgend jaar ga ik op vakantie en er is een privé strand. Met familie kan ik ook genieten van een heerlijke familie dag in plaats van dat ik op mijn handdoek zit en kijk hoe de rest een leuke dag hebben. Ik zou dit niet in het openbaar doen in een gemengd zwembad of een strand waar iedereen kan zwemmen.

DSC06500 kopiërenDit is een fijne burkini. Het plakt niet aan mijn huid zoals een badpak dat doet als het nat is. Mijn tuniek gaat niet omhoog dankzij de lus en het kort dat ik vast maak. Ik kan weer plezier hebben met mijn gezin en dan vooral met warme dagen in onze tuin met een zwembad. De prijs is misschien voor andere best hoog maar als je er zuinig mee bent kun je er lang van genieten.

De Modest – Fit Atlantic Blue Aqua Swirlcurl Dots en de andere modellen zijn verkrijgbaar bij Ahiida voor €90.64.

Draag jij ook een Burkini? Wat vindt je er van? Of draag je liever een badpak of bikini?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge